Thomas Hoyng

RA., Director at Medworq

Thomas Hoyng

RA., Director at Medworq
linkedin-icon

Biography

Thomas studied business economics and accountancy at the Erasmus University of Rotterdam. He started at KPMG and KPN.

In 2010 he moved to the healthcare sector as financial manager at the Catharina hospital. Currently, he is director at Medworq, a company in healthcare that focuses on digital healthcare innovation.

Medworq develops health concepts build on IT innovation, data, best practices in the medical field and new business models.

WORKSHOP – DUTCH 

Gezonde Nieren

Gezonde Nieren is een gezondheidsprogramma waarin huisartsen, nefrologen en ziekenhuizen samenwerken om mensen met (verhoogd risico op) chronische nierschade vroeg op te sporen en goed te begeleiden. Zo wordt verdere nierschade voorkomen.

Hiermee verbetert Gezonde Nieren de kwaliteit van de zorg voor patiënten en verlaagt het de kosten van de zorg voor chronische nierschade. Centraal in de benadering van het programma staat dat de patiënt de juiste zorg op de juiste plaats ontvangt.

Door middel van Gezonde Nieren wordt 100% van de hoog en middelhoge risicopatenten in beeld gebracht. 60% van de hoog risicopatiënten kunnen veilig in de eerste lijn blijven en daar de goede zorg krijgen die ze nodig hebben. Dit betekent een verbetering van de regie over de patiënten van 65% en levert per jaar een besparing op van 670.000 structureel oplopend na 3 jaar.