Peter Favid Faasse

Student at Radboud University

Peter Favid Faasse

Student at Radboud University

Biography

Currently studying Biomedical Sciences at the Radboud University and working with BonPhysics B.V.. I have just finished an internship at the Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour (PI-group Intention and Action) and the Radboudumc (Revalidation), were we investigated the relation between suffering from Neuralgic Amyotrophy and altered motor control.

PRESENTATION

Parkinson Gaming

“De link tussen mensen met Parkinson en een natuurkundig-onderzoeks bedrijf als BonPhysics B.V. lijkt in eerste instantie ver gezocht, of zelfs niet te bestaan. Toch is er een connectie, namelijk het programmeren met Kinect.
Sinds 2016 zijn Peter-David, Natascha en Lianne (Radboud Universiteit) bezig met het innovatieproject. Hierbij werden zij ten eerste uitgedaagd om een probleem te vinden in de gezondheidszorg en later ook om een oplossing hiervoor aan te dragen.
Het probleem dat zij vonden: Mensen met Parkinson hebben moeite met bewegen en missen vaak de uitdaging buiten groepsprogramma’s om thuis te blijven bewegen. Bewegen draagt echter in een belangrijke mate bij aan het welzijn en verminderen van stijfheid bij deze mensen.

Nadat de studenten meeliepen bij een zorghuis in Arnhem en hier enquêtes afnamen, bleek dat velen uit hun doelgroep zelf een oplossing op het gebied van gamen interessant vonden. Na een tijd van brainstormen, kwamen de aanstaande medici uit op de Kinect techniek. Deze gamesoort heeft geen controller nodig, wat hem hanteerbaarder maakt voor mensen met Parkinson.
Enkele maanden geleden is BonPhysics begonnen met het ontwikkelen van ‘Kakkerlakken trappen’ (een uitgebreidere omschrijving en introductiefilm worden later gepubliceerd).