Barbara van Veen – Noyen

eigenaar en behandelend psycholoog, Barbara van Veen Praktijk voor Psychologie (NL)

Barbara van Veen – Noyen

eigenaar en behandelend psycholoog, Barbara van Veen Praktijk voor Psychologie (NL)

Biography

In de afgelopen 10 jaar, ben ik vanaf het begin dat ik als psycholoog werkzaam ben geweest in m’n praktijk, vanuit een visie (visuele) tools gaan creëren, bestaande uit diverse spelelementen.

Het had als doel, om zowel cliënten als ‘gezonde’ mensen (tijdens consulten, trainingen, en presentaties ) te inspireren, stimuleren en van datgeen bewust te laten maken, dat nodig was eventuele ongewenste disfunctionele patronen te kunnen gaan (h)erkennen en doorbreken, in het leven dat zij leidden of wenste te gaan leiden. Welk element dit dan ook had mogen zijn of laten inzien of overzien.

Geluk, balans, vrijheid en inner peace bleken in dat gewenste leven, belangrijke pijlers, wensen of hulpvragen te zijn.

M’n intentie, hen te bevrijden wat hen dan ook gevangen hield en hen de weg van geluk, balans en gevoel van vrijheid, verder te laten doen ontdekken op hun eigen gecreëerde happy & healthy way, kon zo met de (intrinsieke) motivatie verder worden afgelegd cq ‘bewandeld’. Bovendien met (meer) eigen regie.

De afgelopen jaren heb ik besteed, aan de tools digitaal maken en deze ‘organiseren’ in een concept, dat gericht is op het welzijn van (groepen) mensen.
Tools waar mee te spelen is, in de brede zin van het woord.
Ook online, waarvan een kleine eerste website nu in de maak is, met uitsluitend tekeningen en oefeningen die hieraan verbonden zijn.

Voor het doorbreken van patronen lijkt vaak meer nodig dan verandering alleen, zodat het transformatie komt te heten. Daarom poogt het concept met de tools en verdere ideeën, bij te dragen aan een verandering van perspectief om (h)erkenning van bepaalde (disfunctionele) patronen, vriendelijk zichtbaar te maken en te ‘voeden’. ‘Ze’ hebben de intentie, mensen de ruimte & de vrijheid in zichzelf te laten ontdekken, als mede de kracht, energie en ‘capability’, persoonlijke en collectieve doelen te bereiken, waardoor transformaties tot een goed ‘einde’ worden (en zijn) gebracht en ‘het nieuwe’ gezond en wel, beleefd kan worden .

De tools zijn toegankelijk gemaakt om zelf en met begeleiding te doen.

Graag presenteer ik in oktober de tools, het concept en de ideeën, zodat deze in de toekomst eventueel als ‘games for health’ aan een breder publiek open gesteld kunnen worden, hetgeen inderdaad ook a wish come true zou zijn.

PRESENTATION

“Playable” Tools on the road to/of Freedom, Happiness, Balance & Transformation