Renske de Beijer

DialogueTrainer

Renske de Beijer

DialogueTrainer

Biography

Renske de Beijer werkt bij DialogueTrainer als communicatie- en projectmanager. Met haar achtergrond in gezondheidswetenschappen en wetenschapscommunicatie, draagt zij zowel inhoudelijk als procesmatig bij aan diverse projecten. Voor DialogueTrainer was zij werkzaam als docent, voorlichter en communicatiemedewerker bij de Vrije Universiteit Amsterdam.

PRESENTATION

De Oefendokter: beter voorbereid naar de arts.

Om optimale zorg te leveren, is het belangrijk dat zorgprofessionals en patiënten sámen keuzes maken. Om shared decision making effectief te laten plaatsvinden, moeten zorgprofessionals en patiënten elkaar goed begrijpen én moeten patiënten hun persoonlijke situatie en wensen goed duidelijk maken tijdens een consult.

Maar niet alle patiënten vinden dat even eenvoudig. Daarom heeft DialogueTrainer, in samenwerking met Universiteit Utrecht en Vilans, de serious game De Oefendokter ontwikkeld. In dit spel kunnen oudere patiënten spelenderwijs oefenen met zorg-gerelateerde gesprekken. Met behulp van virtuele Oefendokters leren zij de juiste vragen te stellen en persoonlijke informatie in te brengen tijdens een doktersbezoek.

In deze workshop maakt u kennis met onze Oefendokters. We geven een inkijkje in de editor waarbinnen we gespreksbomen ontwikkelen en demonstreren de mogelijkheden die het platform biedt. Ook bespreken we onze ervaringen met eerdere projecten, zoals de Virtuele Patiënt, waarbij we ons richtten op het trainen van zorgprofessionals. Graag verkennen we met u de mogelijkheden die ons platform biedt om de gespreksvaardigheden in het zorgdomein verder te versterken – zowel bij patiënt als professional. Immers: it takes two to tango!