Jessica Slijpen

Community strateeg at WeHelpen

Jessica Slijpen

Community strateeg at WeHelpen

Biography

“Jessica Slijpen kruipt als economisch psycholoog altijd in de huid van de gebruiker. Bij WeHelpen ontwikkelt zij concepten om meer informele hulp tot stand te brengen: hulp van vrienden en bekenden of van buurtgenoten. In gesprek met professionals en de doelgroep onderzoekt zij wat hulp geven en vragen lastig maakt en hoe dat beter kan. Op basis daarvan ontwikkelt zij ideeën die in pilots met de doelgroep worden getest. Dit leidt tot innovaties die dicht bij de leefwereld van de eindgebruiker staan. Voorbeelden van innovaties zijn wehelpenhersenletsel.nl, wehelpen.nl/bordjevol, huppla.nl, cooperatiewehelpen.nl/wijzers/dementie.

Voorafgaand aan haar rol bij WeHelpen was Jessica als co-creator bij ShareNL actief in de deeleconomie. Zij adviseerde start-ups en grote organisaties over ondernemen in de deeleconomie, was gespecialiseerd in het thema ‘vertrouwen’ en deed onderzoek naar de milieu-impact van de deeleconomie.

Jessica geeft regelmatig lezingen en workshops over de thematiek van informele hulp in het algemeen of binnen specifieke groepen zoals mantelzorgers en thema’s zoals niet-aangeboren hersenletsel en dementie.

Coöperatie WeHelpen maakt geven, vragen en delen van informele hulp makkelijker. Onder de 130 coöperatieleden zijn veel gemeenten, zorg- en welzijnsinstellingen, een zorgverzekeraar, pensioenfonds en een bank. Samen geven zij wehelpen.nl bekendheid, implementeren en activeren wehelpen-instrumenten in hun eigen lokale omgeving en stellen deze daarmee beschikbaar aan de samenleving. Vanuit de coöperatieve gedachte delen zij met elkaar eigenaarschap, kennis en kosten.”

PRESENTATION

BordjeVol: een serieus kaartspel voor mantelzorgers

“BordjeVol brengt voor mantelzorgers spelenderwijs in kaart welke activiteiten energie kosten, hoe lang de situatie nog vol te houden is en welke mensen kunnen helpen.

Sinds de lancering in juni 2018 met de uitreiking van het eerste exemplaar van BordjeVol aan Minister Hugo de Jonge, is er veel belangstelling voor de methode. Professionals in zorg en welzijn zetten BordjeVol in om overbelasting van mantelzorgers tegen te gaan.

Juist het fysieke aspect van het stapelen van kaartjes, zorgt voor inzicht en confrontatie. Niet altijd prettig, maar wel effectief om aan te zetten tot actie.

Tijdens de workshop ervaar je BordjeVol aan den lijve. We doorlopen de stappen en je krijgt ervaringen uit de praktijk mee.”