Henk van Zeijts

Director of DialogueTrainer (NL)

Henk van Zeijts

Director of DialogueTrainer (NL)
linkedin-icon twitter-icon

Biography

Henk van Zeijts is één van de oprichters van DialogueTrainer. DialogueTrainer ontwikkelt serious games waarmee spelers online hun gespreksvaardigheden kunnen trainen. Voor het opstarten van dit bedrijf was Henk actief op het gebied van creativiteit, innovatie, technologie, onderwijs en gezondheidszorg bij onder andere Waag Society en Rotslab. Naast eigenaar van DialogueTrainer, is Henk eigenaar van Vrije Ruimte, die (publieke) organisaties ondersteunt bij innovaties.

PRESENTATION

De Oefendokter: beter voorbereid naar de arts.

Om optimale zorg te leveren, is het belangrijk dat zorgprofessionals en patiënten sámen keuzes maken. Om shared decision making effectief te laten plaatsvinden, moeten zorgprofessionals en patiënten elkaar goed begrijpen én moeten patiënten hun persoonlijke situatie en wensen goed duidelijk maken tijdens een consult.

Maar niet alle patiënten vinden dat even eenvoudig. Daarom heeft DialogueTrainer, in samenwerking met Universiteit Utrecht en Vilans, de serious game De Oefendokter ontwikkeld. In dit spel kunnen oudere patiënten spelenderwijs oefenen met zorg-gerelateerde gesprekken. Met behulp van virtuele Oefendokters leren zij de juiste vragen te stellen en persoonlijke informatie in te brengen tijdens een doktersbezoek.

In deze workshop maakt u kennis met onze Oefendokters. We geven een inkijkje in de editor waarbinnen we gespreksbomen ontwikkelen en demonstreren de mogelijkheden die het platform biedt. Ook bespreken we onze ervaringen met eerdere projecten, zoals de Virtuele Patiënt, waarbij we ons richtten op het trainen van zorgprofessionals. Graag verkennen we met u de mogelijkheden die ons platform biedt om de gespreksvaardigheden in het zorgdomein verder te versterken – zowel bij patiënt als professional. Immers: it takes two to tango!